Wireless earbuds: niet meer weg te denken

Het is een technologische ontwikkeling die inmiddels niet meer is weg te denken uit het straatbeeld: waar je ook kijkt zie je mensen lopen met zogenaamde wireless earbuds in. Deze draadloze oordopjes zijn in een mum van tijd dusdanig populair geworden dat je ze nu letterlijk overal ziet. Of ze nu aan het bellen zijn, lekker muziek aan het luisteren zijn, of zichzelf vermaken of zelfs studeren door het luisteren naar de laatste aflevering van hun favoriete podcast, altijd en overal luisteren steeds meer mensen naar hun favoriete audio content. En dat zonder onhandige kabeltjes en met de allerbeste geluidskwaliteit! Ben jij ook al overtuigd van het enorme gemak en de kwaliteit van wireless earbuds? Of sta je op het punt je eerste paar draadloze oortjes aan te gaan schaffen? Hier lees je meer over de vele voordelen van draadloos muziek luisteren.

Waarom zijn wireless earbuds zo populair?

Wireless earbuds zijn gemakkelijk, comfortabel, bieden doorgaans een betere geluidskwaliteit dan traditionele oordopjes met kabels en gaan gemiddeld langer mee. Eigenlijk zijn al deze eigenschappen toe te dichten aan het gebrek aan een kabeltje. Zo simpel is het. Het kabeltje van jouw traditionele oordopjes verdraaid immers snel en raakt in de knoop. Niet alleen kan dit leiden tot irritante situaties waarin jij zit te prutsen om je draadje weer uit de knoop te halen. Dit leidt er ook toe dat jouw kabeltjes beschadigen, waardoor de kwaliteit van de audio die jouw oren bereikt achteruit vliegt.

En die batterijen dan?

Ja, de batterijen. Net als met de smartphone en de elektrische auto geldt dat ook voor de wireless earbuds de batterij vaak onderwerp van gesprek is. Logisch ook, want je wilt natuurlijk niet met een lege batterij komen te zitten wanneer je onderweg bent. Er zijn uiteraard grote verschillen in de kwaliteit van de batterij wanneer je overweegt wireless earbuds te kopen, laat je hier dus goed over informeren. Verder kunnen we vooral benadrukken dat net als met de smartphone of een elektrisch voertuig geldt, dat je snel genoeg gewend raakt aan het dagelijks opladen van je nieuwe oordopjes. En als je dat zal doen, zal je vrijwel nooit met lege wireless earbuds komen te zitten.

Hoe zit het met de prijs van wireless earbuds?

In de begindagen van wireless earbuds werden deze draadloze oortjes nog vooral gezien als een compleet overbodig luxe product. Een groot aandeel in dit beeld werd natuurlijk veroorzaakt door de hoge prijs die destijds werd gevraagd voor de aankoop van deze inmiddels immens populaire oortjes. Na verloop van tijd is het absoluut de goede kant op gegaan met betrekking tot de prijs van wireless audio. Meer en meer merken bieden goede kwaliteit draadloze audio mogelijkheden aan waardoor de prijs netjes en gestaag naar beneden duikt. De tijden waarin dit echt enkel en alleen een luxeproduct was zijn voorbij. Wel blijft natuurlijk gelden dat goedkoop niet altijd de juiste keuze is. Goede audio kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid en een goede batterijduur hebben nou eenmaal een prijskaartje. Maak dus een goede afweging wat jouw budget is en laat je informeren wat binnen dat budget de configuratie van audiokwaliteit, batterijduur en stevigheid is die past bij jou.