Outstaffing, wat is dat precies?

Voor bijzonder veel bedrijven geldt vandaag de dag dat ze ervoor kiezen om extern personeel aan te trekken. Deze keuze brengt in de praktijk menig aantal interessante voordelen met zich mee. Door extern personeel aan te trekken is het bijvoorbeeld mogelijk om gaten op te vullen die zijn ontstaan in het eigen personeelsbestand. Die gaten kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van onverwachte opdrachten die binnen zijn gehaald of van problemen die zijn ontstaan waardoor bepaalde deadlines niet gehaald kunnen worden. Met de toegenomen populariteit van het aantrekken van extern personeel is ook de populariteit van outstaffing aanzienlijk toegenomen. Benieuwd om te weten te komen wat deze vorm van extern personeel aantrekken nu precies inhoudt? Dan is het zeker de moeite waard om nog even de onderstaande informatie door te nemen. 

Wanneer is er sprake van outstaffing? 

Er zijn verschillende misvattingen die bestaan met betrekking tot outstaffing. Het komt in de praktijk bijvoorbeeld niet zelden voor dat deze term wordt verward met het zogenaamde outsourcing. Ondanks het feit dat beide zaken wel enigszins in lijn liggen met elkaar zijn ze tegelijkertijd toch ook behoorlijk verschillend. Wanneer je van plan bent om extern personeel aan te trekken is het eigenlijk een absolute must om je bewust te zijn van beide termijn. Waarom? Dat vertellen we je zo. 

Wanneer er sprake is van outsourcing ga je als onderneming zelf op zoek naar geschikte experten in het buitenland om mee samen te werken. Voor deze experten geldt dat ze zich dichtbij huis kunnen worden, maar niet zelden wordt er ook een beroep gedaan op vakmensen die zich bijvoorbeeld aan de andere kant van de oceaan bevinden. Het vinden van geschikte mensen om mee samen te werken is geen eenvoudige en bijgevolg een zeer tijdrovende opdracht. Omwille van deze reden is het zo dat steeds meer ondernemingen ervoor kiezen om aan outstaffing te doen. 

Welk probleem lost dit op?

Ook bij outstaffing is het zo dat er wordt gezocht naar buitenlands personeel welke bepaalde functies binnen jouw onderneming kan invullen. Dit gezegd hebbende is het zo dat je in dit geval niet zelf op zoek moet gaan naar geschikte medewerkers. In plaats daarvan geef je de opdracht aan een gespecialiseerd bedrijf om voor jou op zoek te gaan. Niet alleen kan je op deze manier heel wat tijd, maar zeker ook moeite besparen. Uiteindelijk levert dit bedrijven in de praktijk niet zelden heel wat meer financieel voordeel op dan wanneer ze zelf de zoektocht moeten aanvatten. 

Het bestaan van outstaffing zorgt er dus eigenlijk concreet voor dat bedrijven de mogelijkheid krijgen om gekwalificeerd personeel aan te trekken terwijl ze daarvoor niet zelf veel inspanningen moeten leveren. Dat maakt een wereld van verschil. Voordat je ervoor kiest om aan outsourcing te doen is het dan ook in de praktijk een absolute aanrader om ervoor te kiezen om even de mogelijkheden te bekijken die het uitbesteden van de zoektocht naar geschikt personeel met zich meebrengt. De verwachting is hoe dan ook dat de populariteit van deze vorm van extern personeel aantrekken in de loop der jaren wellicht alleen nog maar verder zal gaan toenemen. 

Klik hier voor meer informatie.