Barcodes in een magazijn

Warehouses zijn afhankelijk van een goed voorraadbeheersysteem om ervoor te zorgen dat klanten de producten kunnen krijgen die ze willen, wanneer ze die willen. Een van de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat een e-commerce onderneming soepel kan draaien, is door gebruik te maken van barcodes.

Wat is een barcode?

Barcodes zijn eenvoudige streepjescodes die informatie over een product bevatten. Deze informatie wordt gelezen door een scanner en kan worden gebruikt om een product te identificeren en te volgen. Barcodes worden algemeen gebruikt in winkels, maar ze zijn ook steeds vaker te vinden in magazijnen van e-commerce bedrijven.

Hoe helpen barcodes in mijn magazijn?

Barcodes verbeteren jouw magazijn op verschillende manieren:

1. Het helpt bij het bijhouden van voorraden

Eén van de belangrijkste taken van e-commerce bedrijven is het bijhouden van de voorraad. Dit is belangrijk omdat klanten verwachten dat ze hun bestelling snel ontvangen. Als een bedrijf niet weet hoeveel voorraad er nog is, kan dit leiden tot problemen.

Barcodes helpen hierbij door ervoor te zorgen dat elk product gemakkelijk kan worden getraceerd. Wanneer een product wordt verkocht, kan de barcode worden gescand en de voorraad automatisch bijgewerkt. Dit maakt het makkelijker om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg voorraad is. Een softwaresysteem wat hierbij slim ondersteunt is bijvoorbeeld montawms.com/nl. Dit systeem geeft ook een voorspelling voor wanneer je een product bij moet bestellen.

2. Het helpt bij het verpakken en verzenden van bestellingen

Wanneer e-commerce bedrijven hun product opnieuw moet inpakken of verzendkosten bereken voor elke bestelling die ze ontvangsten, is dit tijdrovend en foutgevoelig werk. Barcodes maken het gemakkelijker om dit soort taken uit te voeren, omdat alles automatisch kan worden gedaan. Wanneer e-commerce bedrijven barcodes gebruiken, hoeven ze alleen maar de barcode van het product in te scannen wanneer het wordt ingepakt of verzonden. Dit betekent dat er geen foutieve bestelling meer wordt verzonden en dat alle processen en stuk sneller en efficiënter worden ingericht.

3. Het helpt bij het terugvinden van misplaatste producten

Het vinden van misplaatste producten is vaak tijdrovend en frustrerend werk. Wanneer barcodes worden gebruikt, is het veel makkelijker om erachter te komen waar producten zich bevinden omdat alles automatisch geregistreerd wordt. Dit bespaart veel tijd en maakt het makkelijker om ervoor te zorgen dat de voorraad op de juiste plek staat.

Wat voor systeem heb ik nodig voor deze barcodes?

Een zogenaamd WMS-systeem (Warehouse Management System) maakt gebruik van barcodes voor het bijhouden van voorraad. De handscanners in het magazijn zijn verbonden met het WMS. Wanneer je dus met de handscanner de barcode op producten scant, geeft het systeem aan waar je het product moet opslaan of picken. De barcodes worden gebruikt om te bepalen waar de producten moeten worden opgeslagen en hoeveel er van elk product in voorraad is.